Το τελευταίο μήνυμα του Ναβάλνι στη γυναίκα του Yulia ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου

στις


«Νιώθω ότι είσαι κοντά κάθε δευτερόλεπτο και σε αγαπώ όλο και περισσότερο», είπε στη σύζυγό του ο Αλεξέι Ναβάλνι.
Το τελευταίο μήνυμα από τον Αλεξέι Ναβάλνι προς τη σύζυγό του, ήταν μόλις δύο ημέρες πριν τον θάνατό του στις ρωσικές φυλακές. Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, 14 Φεβρουαρίου 2024 είπε στη σύζυγό του: «Σ ‘αγαπώ όλο και περισσότερο» ενώ ο ίδιος ήταν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Ο φυλακισμένος ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης, ένθερμος επικριτής του Βλαντιμίρ Πούτιν, πέθανε σε φυλακή της Σιβηρίας, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα την Παρασκευή (16/2) από τις ρωσικές σωφρονιστικές αρχές. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ισχυρίστηκαν ότι ο 47χρονος Ναβάλνι κατέρρευσε μέσα στη σκληρή φυλακή του Polar Wolf και δεν μπόρεσε να επανέλθει στη ζωή.

Ο Ναβάλνι, που είναι ευρέως γνωστός για τις εκστρατείες του κατά της διαφθοράς στη Ρωσία και ηγήθηκε μεγάλων διαδηλώσεων κατά του Κρεμλίνου, ήταν αναμφισβήτητα ο πιο σκληρός εχθρός του Πούτιν.

Το μήνυμα Ναβάλνι στην αγαπημένη του Γιούλια
Ο Ναβάνι έκανε την τελευταία του δήλωση αγάπης στη σύζυγό του Γιούλια Ναβάλναγια, 47 ετών, την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ο χαρισματικός πολιτικός είπε: «Μωρό μου, όλα είναι σαν ένα τραγούδι μαζί σου: ανάμεσά μας υπάρχουν πόλεις, τα φώτα απογείωσης των αεροδρομίων, μπλε χιονοθύελλες και χιλιάδες χιλιόμετρα.

Αλλά νιώθω ότι είσαι κοντά κάθε δευτερόλεπτο και σε αγαπώ όλο και περισσότερο».

Ποια είναι η σύζυγος του Ναβάλνι
Navalny wife, αλεξει ναβαλνι, συζυγοσ, δηλητηριαση

Η Γιούλια έχει αναφερθεί ως η «Πρώτη Κυρία» της ρωσικής αντιπολίτευσης. Γνώρισε τον Ναβάλνι, που ήταν δικηγόρος στη Μόσχα, το καλοκαίρι του 1998 ενώ ήταν σε διακοπές στην Τουρκία.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε δύο χρόνια αργότερα και απέκτησε δύο παιδιά – μια κόρη Daria, 23 ετών σήμερα, και έναν γιο τον Zakhar, 15 ετών.

Navalny wife, παιδια ναβαλνι, οικογενεια

Προτού γίνει η προσωπική βοηθός του συζύγου της και νοικοκυρά για την οικογένειά τους, η Γιούλια ήταν οικονομολόγος και εργάστηκε σε διάφορες ρωσικές τράπεζες.

Παρέμεινε ένθερμος και σταθερός υποστηρικτής στο πλευρό του συζύγου της μέχρι τον «θάνατό» του.

Alexei Navalny, wife yulia, αλεξει ναβαλνι

Το 2020, ενώ ο σύζυγός της πάλευε για τη ζωή του σε νοσοκομείο του Βερολίνου, ενημέρωνε τακτικά τους δημοσιογράφους για την κατάσταση της υγείας του.

Μερικές από τις πρώτες λέξεις που είπε όταν ξύπνησε από το κώμα μετά από δηλητηρίαση με Novichok ο Ναβάλνι ήταν: «Γιούλια, με έσωσες».

Η τελευταία ανάρτηση από τον Ναβάλνι στο X
alexey nacalny anartisi twitter X

«Μόλις μου έδωσαν 15 μέρες σε ένα κελί τιμωρίας, στην απομόνωση δηλαδή» έγραψε στο X στις 16:20 (τοπική ώρα) της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου ο Αλεξέι Ναβάλνι. Ήταν η τελευταία ανάρτησή του, στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ίδιος έγραψε, ακόμη, στην ίδια ανάρτηση: «Δηλαδή είναι το τέταρτο κελί τιμωρίας σε λιγότερο από δύο μήνες που είμαι μαζί τους».